Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Jemina Staalo: Veden Vuosi: Jäämies

ja Juna hiljaista miestä kuljettaa...

Jäämies Ötzi wikissä

John W. Campbellin tarinaa " Se toisesta maailmasta " luin muutamava viikko sitten kuin metodinäyttelijä - junassa jonka ikkunat olivat jäässä ja huurteessa - sisäpuolelta! Ei ole mikään kummempi juttu nukkua toppatakissa jne, mutta lukeminen arktisissa olosuhteissa oli hankalaa, sormet jääkalikoina. Teksti oli upeata, hyytävää.. Ja se oli julkaistussa upessa Jalavan kauhusarjassa Outoja tarinoita.. Kyllä tunsi itsekin olevansa naparetkellä.. Ja huomasin - taas kerran - kuinka erinomaisia, merkittäviä tarinoita Outoja tarinoita sisälsi.. Kirja oli vanha ystävä, rispaantunut.

Novellin nimi "Olento" , vuodelta 1938

teoksessa Markku Sadelehto (toim.): Outoja tarinoita 3, Jalava (Jalavan Kauhusarja no.18), 1991, nidottu, ISBN 951-8954-83-6

Lisää: Aikakoneen arvostelu  Kioskikirjallisuus

Kirjailija John W. Campbell Jr. (1910–1971) IMDb  wiki

Se toisesta maailmasta ( The Thing from Another World , 1951) IMDb  wiki   YLE Teeman esittely  : " Elokuvan tapahtumat sijoittuvat napajäätikön tutkimusasemalle, jonka lähistöltä löytyy jäähän hautautunut avaruusalus. Aseman tutkijat ja ilmavoimien edustajat löytävät myös aluksen jäätyneen matkustajan, joka herättyään osoittautuu paitsi eläväksi, myös kirjaimellisesti verenhimoiseksi. "

John Carpenter: The Thing - 'se' jostakin (1982) IMDb

Jäätynyt mies ( Iceman, 1984) IMDb

Iceman sarjis hahmo Marvel

Horror Express, 1972 IMDb

Kauhun pikajuna wikissä

Haukka ja lumimies ( The Falcon and the Snowman , 1985) IMDb

 


©2019 Jemina Staalo: Veden vuosi näyttely - suntuubi.com